Avantura na dva kotača s vašim najmlađima

Avantura na dva kotača s vašim najmlađima

Proljeće i lijepo vrijeme mnoge od nas namamit će u prirodu, duge šetnje, piknike, vožnje biciklom. Za one koji između duge šetnje i piknika ipak izaberu dugu vožnju na dva kotača, a u svojoj pratnji imaju i najmlađe, donosimo nekoliko savjeta za avanturu koju će vaše dijete prepričavati prijateljima.

Izaberite pravi način

Ovisno o dobi vašeg djeteta, ono se može voziti u dječjoj sjedalici, prikolici za bicikl ili pak samo voziti svoj bicikl.
Ako je dijete još jako malo, odabrat ćete dječju sjedalicu. Dječja sjedalica odličan je izbor jer vam je dijete jako blizu, možete ga dotaknuti i razgovarati s njim bez straha od toga da vas ne čuje. Prilikom odabira sjedalice, obratite pažnju da ona ima odgovarajuće ležajeve koje će ublažiti kamenčiće na koje naiđete i vašem djetetu osigurati ugodnu vožnju.

Tijekom vožnje izloženi ste svemu što se nalazi u zraku, prašini, rojevima insekata ili pak kamenčiću koji će doletjeti s nekog jurcajućeg kamiona. U prikolici za bicikl, dijete je zaštićeno od svih navedenih opasnosti. Od prikolice za bicikl možete napraviti mali hram zabave. Djeca u njoj mogu jesti, piti, okružiti se omiljenim igračkama ili čak i zaspati.

Vozite se kao tim

Bez obzira vozi li se vaše dijete u prikolici za bicikl, sjedalici ili vozi svoj bicikl, dijete se treba osjećati kao dio tima. Slušajte ga, dopustite mu da donosi odluke, neka odabere rutu ili pak diktira tempo vožnje.

Napravite pauzu za igru

Za razliku od odraslih, djeca kada se umore, oni jednostavno stanu. Osim toga po prirodni su znatiželjna i nemirna. Brzo se zasite i najdraže igre. Spojite vožnju biciklom u niz igara koje će ujedno biti i odmor. Opremite se papirom i drvenim bojicama, zaustavite se kraj rijeke i zajedno nacrtajte krajolik u kojem se zateknete. Sljedeći put kada se zaustavite, urežite vaša imena u koru drveta ili ih ispišite na pješčanoj plaži uz rijeku. Dajte mašti na volju, vaše dijete će uživati.

avantura biciklima


Ne zaboravite na vašu avanturu ponijeti odgovarajuću zaštitnu opremu za vas i vaše mališane te dovoljno hrane i vode. Osim toga, krema za zaštitu od sunca ili mali paketić prve pomoći uvijek će dobro doći.


Avantura na dva kotača s vašim mališanima povezat će vas na poseban način. Daleko od obaveza, tehnologije i gradske vreve, imat ćete vremena samo za vas, za razgovor i zabavu. Iskoristite lijepo vrijeme i uživajte!