Ultrazvučna kavitacija mit ili istina?

Ultrazvučna kavitacija mit ili istina?

Predugo sjedenje i malo gibanja, stres i nepravilna prehrana predstavljaju opterećenje za naš organizam. Samim time dolazi do loše prokrvljenosti tkiva, povećanja volumena masnih stanica i celulita. U posljednjih nekoliko godina kavitacija i limfna drenaža su sve češći spas većine žena.

Kavitacija

Kavitacija je poznata alternativa za liposukciju jer je neinvazivan i bezbolan postupak kojim se mogu oblikovati svi dijelovi tijela na kojim postoji višak masnih naslaga. Uništava masne naslage na trbuhu, bedrima, rukama, stražnjici ili drugim dijelovima. Pri čemu mišići, živci i tetive ostaju netaknuti, a koža se zateže pa se ne morate bojati viška kože nakon tretmana. Kavitacija je najčešće korištena metoda mršavljenja koja Vam pomaže u preoblikovanju masnih naslaga jer razbija celulit, hrani kožu i ponovno aktivira cirkulaciju u njoj.
Ultrazvučna kavitacija lokalizirano uklanja masne naslage tako da ultrazvučni valovi specifičnih frekvencija omogućuju različit pristup pojedinim dijelovima tijela. Tretman kavitacije izvodi se jednom tjedno u maksimalnom trajanju do 50 minuta.  Djeluje tako da ultrazvuk razbija masne naslage i iz njih se oslobađa sadržaj koji se zatim prirodnim putem izbacuje iz organizma. Površina kože ostaje neoštećena, nema bolova nakon tretmana, te se po završetku tretmana možete vratiti svakodnevnim aktivnostima. 

Rezultati

U prosjeku nakon 5 tretmana možete očekivati smanjenje obujma od 6 do 10 cm. Broj izgubljenih centimetara prvenstveno ovisi o brzini bazalnog metabolizma, tj. mogućnosti da se masne naslage razgrađene kavitacijom potroše. Također rezultati će ovisiti i o Vašim godinama, te hormonalnom poremećaju. A najviše o  Vama samima i Vašim prehrambenim navikama. Prije prvog tretmana studio koji izvodi tretman kavitacije trebali bi Vas savjetovati i educirati o pravilnoj prehrani, važnosti unosa vode minimalno 2 litre dnevno i redovnoj tjelovježbi kako bi sam tretman imao učinka. U prosječnih 5 tjedana koliko i traju tretmani potrebno je u potpunosti izbaciti gazirana i zaslađena pića, slatku i masnu hranu i alkohol kako bi jetru što manje opteretili i njezinu funkcionalnost usmjerili ka izbacivanju razbijenih masnih naslaga iz organizma. Prethodno smo spomenuli kako se sadržaj prirodnim putem oslobađa iz organizma, no nepravilnom prehranom, nedovoljnim unosom vode i bez fizičke aktivnosti tijelo neće moći izbaciti višak, a sam tretman bit će neefikasan.

Limfna drenaža

Tretmani ultrazvučne kavitacije uvijek su u kombinaciji s limfnom drenažom.  Limfna drenaža je učinkovit tretman koji potiče razgradnju celulita, smanjuje obujam, otečenih nogu i proširenih vena, te cjelokupnoj detoksikaciji organizma, čišćenju i izbacivanju toksina. Limfnom drenažom postiže se ravnoteža tekućina u organizmu i  višestruko pozitivno djeluje na Vaš organizam.
Iz tog razloga limfna drenaža radi se neposredno poslije kavitacije kako bi se ubrzao proces izbacivanja razbijenih masnih naslaga. 

Zaključak

Po svemu navedenom zaključili smo da što estetski, a potom i radi zdravstvenih razloga trebali bismo učiniti nešto po tom pitanju i promijeniti životne navike. Unositi više zdravije hrane bogate proteinima i bjelančevinama bez puno začina, unositi cjelovite i neprerađene žitarice, voće i povrće i piti minimalno 2 litre vode dnevno. I naravno neizostavna fizička aktivnost koja ne mora nužno biti znojenje na spravama u teretani, nego može biti i brzo hodanje ili vožnja biciklom. Ne postoji čarobna sprava, uređaj, tretman ili kremica koja može obrisati nekoliko godina loše prehrane i nekretanja, ali postoje one koje Vam mogu pomoći u tome ako odlučite promijeniti svoje životne navike. Kavitacija u kombinaciji s limfnom drenažom idealan su tretman koji Vam mogu pomoći u skidanju viška centimetara, gubljenju celulita i zatezanju kože.